Interdisciplinary Center for Narratology

Colloquium for Narrative Studies (ETK)

Since 2010 our colloquium has been promoting an interdisciplinary exchange between students and teachers within the Humanities at the University of Hamburg and Kiel University. The Colloquium (short: ETK for "Erzähltheoretisches Kolloquium", STINE-Nr.: 59-401) is open to BA and MA students as well as to Ph.D. candidates and continues in Sommer 2018 (this time at Kiel University):

If you're interested in joining the colloquium and/or presenting your project, please contact etk-hamburg[at]gmx.de and/or join the AGORA workspace „Erzähltheoretisches Kolloquium (ICN)“.

08.11.2018 (UHH, Überseering 35, room 12084 (12th floor)
Antonino Sorci (Université Sorbonne Nouvelle-Paris 3): Beyond Aristotle's Poetics: Discovering Nietzschean Narratology

29.11.2018 (CAU, Leibnitzstraße 8, room R. 301)

Willem Strank (CAU Kiel): ,Was mir die Töne erzählen' – semantische und narrative Potenziale von Musik im Film